Lancering Vanadis 8 super clean Lees meer Feestdagen 2017 Lees meer 07-07-2015 Investering in zaagcentrum Lees meer 07-05-2015: 11de ESR installatie operationeel Augustus 2016 Lees meer 26-02-2015: Nieuwe oppervlakte uitvoering voorbewerkte lengtes Lees meer 03-11-2014: Uddeholm Formvar: New steel grade completes the Uddeholm Hot Forging programme Lees meer 06-02-2014: 10de ESR installatie in Hagfors Lees meer 16-10-2013: Uitstel gereedschapsslijtage: complex proces maar de moeite waard Lees meer 10-03-2011: Uitbreiding ESR capaciteit Lees meer Key event list Lees meer Preventie van radioactiviteit in Uddeholm producten Lees hier meer
News archive

Succes stories

High performance steel

High Performance Steel (HPS) geeft veel betere resultaten dan conventioneel engineering materiaal.

Verhoog de snelheid met HPS

Anders "Charley" Karling is 4-voudig Europees kampioen in Super Twin Dragbike-racen. Zijn topsnelheid is ruim 355 km/h! HPS-producten van Uddeholm vormen de vitale componenten van zijn 700 pk race-monster.

Motorblok, krukas, verbindingsstangen, zuigerpinnen, cilinderkoppen, cilinders en motorbrackets zijn een aantal van de belangrijkste onderdelen gefabriceerd uit Uddeholm materialen. De prestatie spreekt voor zich:
van 0 naar 100 km/ uur binnen een seconde!!!

Door ons op de technologische grenzen van het racen te begeven, verlegen we ook de grenzen van de gebruikte materialen. HPS-materialen combineren hoge hardheid, taaiheid en slijtvastheid bij een lager gewicht, eenvoudiger ontwerp, grotere precisie en lagere onderhoudskosten.


Verminder uw onderhoudskosten

Wanneer u onderhoudskosten heeft, bent u niet alleen. Onderhoud kost de Zweedse industrie rond de $47 miljard per jaar. Door een High Performance Steel (HPS) te kiezen, kunnen deze kosten substantieel gereduceerd worden.

Voor HPS werd voorheen alleen gekozen voor gereedschappen met extreem hoge eisen, maar nu blijkt het vaak de beste optie te zijn, zelfs voor toepassingen die van oudsher alleen lagere kwaliteits engineering stalen gebruikten. Minder en kortere onderbrekingen in de productie, verlengde levensduur, lager verbruik van vervangingsdelen en verbeterde kwaliteit van het eindproduct zijn slechts een paar van de te noemen voordelen.

Wij werken om dit te verminderen, door de industrie te helpen van het begin af aan het juiste materiaal te kiezen voor hun "heavy duty" componenten. Op deze manier kunnen zij de totale efficiency van hun productie optimaliseren.


Sandvik in Zweden kiest HPS

Sandvik Coromant in Zweden heeft zijn concurrentiepositie in de markt voor snijdgereedschappen verbeterd door gebruik te maken van het Uddeholm materiaal THG 2000.

De superieure maatvastheid, slijtvastheid, hardheid en goede bewerkbaarheid van dit staal maken gereedschaphouders die beter en langer presteren bij hogere snij snelheden.

Waar u ook zit in de productieketen - of u een machinebouwer of -gebruiker bent - u verkrijgt een concurrentievoordeel door een HPS-materiaal te kiezen.


Verbeterde recycling met HPS

Door het materiaal voor zijn messen te verangen door Uddeholm's Sleipner, wist een Noorse klant zijn kosten met 30% te verlagen.

Het bedrijf versnippert banden voor energie productie in de cement industrie. Hierbij wordt een shredder met een enkele rotor gebruikt. Door de verandering van materiaal, werd de standtijd van 35.000 banden verhoogd naar 50.000 banden. Dit betekend dat de mes-kosten per versnipperde band met 30% zijn gedaald.

Het recyclen van banden, auto's, papier, witgoed, plastic, asvalt en andere materialen groeit voortdurend, en de shredding industrie groeit mee. HPS-materialen bieden een uitstekende combinatie van slijtvastheid en kracht voor de shredder onderdelen. Voor mes-houders, messen, counter blades, afstandsringen, moeren en bouten, de shredding-industrie zoekt naar minder "down-time" met HPS-materialen. top
go